Windows 12: releasedatum, functies en alles wat we weten (2024)

Rick Akura on

Ontvang de laatste informatie over het aankomende besturingssysteem van Microsoft, Windows 12. Ontdek de releasedatum, functies en meer.

Het besturingssysteem van Microsoft heeft een lange weg afgelegd sinds het begin, met als nieuwste versie Windows 11. Er circuleren echter geruchten en speculaties over de mogelijke release van Windows 12.

Er wordt gespeculeerd dat Windows 12 de volgende grote speler op de markt voor besturingssystemen zal zijn. Het heeft zich opgewerkt om een ​​van de meest gewilde OS-releases van de afgelopen tijd te worden. Met verbeterde functies, snellere opstarttijden en een betere algehele gebruikerservaring ziet Windows 12 er veelbelovend uit als een unieke kijk op wat een besturingssysteem zijn gebruikers zou moeten bieden.

Als je je afvraagt ​​wanneer Windows 12 uitkomt of welke nieuwe functies het zou kunnen bevatten, zoek dan niet verder! In dit artikel gaan we dieper in op wat we van Windows 12 kunnen verwachten, wanneer het mogelijk wordt uitgebracht en wat gebruikers willen zien.

Windows 12: releasedatum, functies en alles wat we weten (1)

Windows 12-bevestiging

Volgens Tom's Hardware, de Duitse website Deskmodder.de heeft gesuggereerd dat Microsoft al aan Windows 12 werkt. Hoewel we onzeker zijn over de betrouwbaarheid van deze bron, ongeacht of deze in ontwikkeling is of niet, zal Windows 12 voorlopig niet uitkomen vanwege de recente lancering van Windows 11.

Hoewel er geen betrouwbare tijdlijn is om te bepalen wanneer Windows 12 uitkomt, is het veilig om een ​​geschatte datum te voorspellen. Het onderzoeken van de vorige versies van Windows geeft ons inzicht en geeft ons een indicatie van wat we van de toekomst kunnen verwachten.

Bekijk: Microsoft Windows 12 - Releasedatum, concept, trailer en meer.

Wanneer komt Windows 12 uit?

De voorspelde release van Windows 12 is in 2024, ongeveer drie jaar na het debuut van Windows 11.

Momenteel is er geen officiële bevestiging van Microsoft over de release van Windows 12. Bovendien heeft Microsoft verklaard dat Windows 11 de laatste versie van Windows zal zijn en dat toekomstige updates in de vorm van Windows 11-updates zullen komen. Dit betekent dat we mogelijk niet snel een Windows 12-release zullen zien.

Microsoft heeft echter hetzelfde gezegd over Windows 11, wat suggereert dat Windows 10 de laatste versie van Windows was. Sommige geruchten suggereren dat Microsoft mogelijk nog steeds een Windows 12-versie uitbrengt, en dat dit een belangrijke update voor Windows 11 zal zijn. Gebruikers kunnen verwachten dat er nieuwe functies en verbeteringen zullen worden toegevoegd aan het bestaande Windows 11-besturingssysteem.

Windows Central heeft gemeld dat Microsoft Windows 12 al intern test onder de naam "Next Valley."Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat dit zou kunnen betekenen dat het besturingssysteem klaar zal zijn tegen de tijd dat 2024 aanbreekt, maar dat het langer kan duren.

"Volgens mijn bronnen die bekend zijn met deze plannen, is Microsoft nu van plan om elke drie jaar 'grote' versies van de Windows-client uit te brengen, waarbij de volgende release momenteel gepland is voor 2024, drie jaar nadat Windows 11 werd uitgebracht in 2021." - Windows Centraal

Gebruikers kunnen een vergelijkbaar releaseschema verwachten als Windows 11, wat betekent dat het nieuwe Windows 12-systeem in eerste instantie beschikbaar zal zijn voor Windows Insiders, en kort daarna zal een meer algemene release plaatsvinden.

Windows 12-prijs

Windows 12 komt mogelijk beschikbaar als gratis optionele update voor gebruikers van Windows 11 en misschien zelfs voor degenen die een geldig exemplaar van Windows 10 hebben. Maar als u een nieuwe licentie nodig heeft, kunt u de digitale versie kopen via de website van Microsoft of bij andere winkels.

Op basis van wat we tot nu toe weten, lijkt het waarschijnlijk dat Microsoft Windows 12 op dezelfde manier zal prijzen als Windows 11, waarbij de Home-versie $ 139 gaat kosten.99 en de Pro-versie kost $ 199.99

Hier bij SoftwareKeep streven we ernaar authentieke software te leveren tegen de meest concurrerende prijzen. We zijn de concurrentie altijd een stap voor, dus zorg ervoor dat u onze Windows-dealspagina regelmatig bezoekt om de beste prijzen en kortingen te krijgen op Microsoft-producten zoals Windows 12 wanneer deze wordt uitgebracht.

Welke functies kunnen we verwachten van Windows 12?

Wanneer Windows 12 eindelijk uitrolt, zal het verschillende nieuwe functies bevatten, evenals updates voor bestaande functies. De belangrijkste focus van het besturingssysteem zou beveiliging en optimalisatie zijn, wat betekent dat gebruikers een veel hoger beschermingsniveau en snellere prestaties kunnen verwachten dan ooit tevoren.

Aangezien er geen officieel woord van Microsoft is, is het een uitdaging om te zeggen welke functies we van Windows 12 kunnen verwachten. We kunnen echter enkele weloverwogen inschattingen maken op basis van wat gebruikers willen zien en de huidige technologische trends.

Nieuwe gebruikersinterface

Windows 12: releasedatum, functies en alles wat we weten (2)

Bron afbeelding: Zac Bowden

Natuurlijk is een revisie van de visuele interface het eerste wat mensen verwachten van elk nieuw besturingssysteem. Windows 12 zou mogelijk een gloednieuwe interface kunnen introduceren die meer dynamische beelden en een verbeterde gebruikerservaring biedt.

We hebben al lekken gezien van wat de nieuwe Windows 12-interface zou kunnen zijn, waarbij de Microsoft Ignite-keynote van 2022 per ongeluk de plannen van het bedrijf voor een ingrijpend herontwerp liet zien.

Het startmenu krijgt zeer waarschijnlijk nog een update, waardoor gebruikers het uiterlijk van hun besturingssysteem eenvoudig kunnen aanpassen. Bovendien zal de taakbalk intuïtiever zijn en krachtige snelkoppelingen bevatten voor snelle toegang tot programma's. Sommige gebruikers hopen ook een zwevend dock te zien, in tegenstelling tot de traditionele taakbalk waaraan we in Windows gewend zijn geraakt, die in de richting van macOS gaat.

Volgens geruchten kunnen widgets een grote update krijgen in Windows 12, met de mogelijkheid om ze toe te voegen en aan te passen aan de behoeften van de gebruiker. We verwachten dynamische widgets voor het weer, notities en kalenders, die kunnen worden verplaatst en op het bureaublad kunnen worden geplaatst.

Verbeterde prestaties

Een functie waar gebruikers om vragen zijn verbeterde prestaties. Windows 11 heeft de prestaties al verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Microsoft gaat zich mogelijk richten op het verbeteren van de prestaties met Windows 12 om gebruikers een sneller en efficiënter besturingssysteem te bieden.

Met het potentieel van hogere systeemvereisten zou Windows 12 kunnen profiteren van nieuwe processors en GPU's om gebruikers een soepelere ervaring te bieden. Gebruikers kunnen snellere opstarttijden, geoptimaliseerd geheugengebruik en verbeterde algehele prestaties verwachten.

Over het algemeen hopen experts op een beter geoptimaliseerd besturingssysteem in de volgende grote versie van Windows. We hopen ook op minder releasebugs, fouten en systeembrekende problemen.

AI en machinaal leren

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt steeds meer geïntegreerd in ons leven, dus het is geen verrassing dat Microsoft van plan zou kunnen zijn om AI ook een centraal onderdeel van Windows 12 te maken. We verwachten grote upgrades van Cortana, de spraakgestuurde AI-assistent van Microsoft, evenals de integratie van machine learning-functies om de prestaties en beveiliging te helpen verbeteren.

We kunnen verwachten dat het Windows 12-besturingssysteem wordt geleverd met ingebouwde machine-learning-mogelijkheden waarmee gebruikers sneller kunnen navigeren en hun taken kunnen beheren. Microsoft zou mogelijk ook AI kunnen gebruiken om het besturingssysteem veiliger te maken, waardoor het in realtime bedreigingen kan detecteren en erop kan reageren. Dit geavanceerde beveiligingsniveau zal vooral nuttig zijn voor bedrijven die gevoelige gegevens verwerken.

We hopen ook op een verbeterde cloudintegratie met AI-mogelijkheden ingebouwd in OneDrive en andere Microsoft-services. Dit zou het voor gebruikers gemakkelijker maken om een ​​back-up van hun gegevens te maken, bestanden te delen met collega's en samen te werken aan projecten in de cloud.

Verbeterde beveiliging

Beveiliging is altijd een zorg voor gebruikers, en Microsoft wil de beveiliging mogelijk verbeteren met Windows 12. Nu cyberaanvallen steeds vaker voorkomen, kan Microsoft zich richten op het verbeteren van de beveiliging om gebruikers een veiliger besturingssysteem te bieden. Experts voorspellen dat Windows 12 grote verbeteringen zal hebben aan de ingebouwde Windows Defender, evenals aan de firewallbescherming om gebruikers te helpen beschermen tegen kwaadaardige bedreigingen.

Wat willen gebruikers zien in Windows 12?

Gebruikers hebben verschillende voorkeuren, maar enkele veelvoorkomende functies die gebruikers in Windows 12 willen zien zijn:

Aanpassingsopties

Gebruikers willen hun besturingssysteem kunnen aanpassen aan hun voorkeuren. Dit kan de mogelijkheid omvatten om thema's, kleuren en lettertypen te wijzigen om de gebruikerservaring te personaliseren. Veel gebruikers willen ook native ondersteuning voor geanimeerde bureaubladachtergronden, evenals de mogelijkheid om widgets en andere interactieve elementen toe te voegen.

Verbeterde spelprestaties

Gaming is een belangrijk onderdeel van de pc-industrie en gebruikers willen verbeterde spelprestaties zien in Windows 12. Dit kan onder meer betere grafische ondersteuning, snellere laadtijden en vloeiendere gameplay zijn.

Virtual Reality-ondersteuning

Virtual Reality (VR) wordt steeds populairder en Microsoft overweegt mogelijk VR-ondersteuning op te nemen in Windows 12. Nu VR steeds meer mainstream wordt, zou het logisch zijn dat Microsoft VR-ondersteuning opneemt om gebruikers een meer meeslepende ervaring te bieden.

MSN Messenger

TechRadar suggereert dat Microsoft zou moeten proberen MSN Messenger, de geliefde berichtenservice, terug te brengen. Dit zou voor veel gebruikers een welkome functie zijn, aangezien het begin jaren 2000 een populaire manier van communiceren was.

Geen configuratiescherm

Het Configuratiescherm zit al vanaf het begin in Windows, maar het wordt misschien tijd dat Microsoft afstapt van dit eeuwenoude hulpprogramma. Veel gebruikers vinden het Configuratiescherm verouderd en moeilijk te gebruiken, dus het vervangen ervan door een modernere interface zou een welkome verandering zijn.

Meer Android-apps

Gebruikers kunnen al Android-apps uitvoeren op Windows 11 via de Amazon Appstore, maar Microsoft zou deze functie kunnen uitbreiden met Windows 12. Hierdoor zouden gebruikers toegang kunnen krijgen tot meer van hun favoriete applicaties op het Windows-platform, waardoor het een aantrekkelijkere keuze wordt voor degenen die gewend zijn Android-apparaten te gebruiken.

Systeemvereisten voor Windows 12

Voordat u Windows 12 installeert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw computer aan de minimale systeemvereisten voldoet. Op basis van ons inzicht zullen deze vereisten waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met of hetzelfde zijn als de minimale systeemvereisten voor Windows 11:

  • Minimaal 8 GB RAM
  • 64 GB opslagruimte
  • 64-bits processor, 1 GHz CPU-kloksnelheid
  • Bovendien heb je voor de eerste installatie een internetverbinding en een Microsoft-account nodig.

De systeemvereisten van Windows 11 veroverden het internet stormenderhand. Honderdduizenden gebruikers konden hun besturingssystemen niet upgraden omdat hun machines niet aan de minimumvereisten voldeden. Met Windows 12 zou Microsoft kunnen proberen de systeemvereisten milder te maken, zodat meer gebruikers van de functies kunnen genieten.

Aan de andere kant zijn er vereisten zoals TPM 2.0 en UEFI Secure Boot kunnen een noodzaak worden voor Windows 12 omdat Microsoft zich blijft concentreren op beveiliging. De minimale RAM-vereisten kunnen ook worden verhoogd van 4 GB naar 8 GB en gebruikers zullen ervoor moeten zorgen dat hun computers aan de nieuwe vereisten voldoen voordat ze upgraden.

Gebruikers kijken reikhalzend uit naar de systeemvereisten voor Windows 12. We weten nog niet wat ze zullen zijn, maar we zouden vergelijkbare of zelfs strengere eisen kunnen zien dan die van zijn voorganger.

Conclusie

Het potentieel van Windows 12 heeft voor veel ophef en opwinding gezorgd onder technologieliefhebbers. Hoewel Microsoft nog geen officiële aankondiging heeft gedaan over de releasedatum, functies en prijzen, kunnen we speculeren over aankomende functies en wijzigingen op basis van gebruikersfeedback, lekken en geruchten.

Windows 12 zal naar verwachting een reeks nieuwe functies en verbeteringen bieden ten opzichte van zijn voorganger, Windows 11. Of u nu een gewone gebruiker of een ervaren gebruiker bent, Windows 12 ziet er veelbelovend uit. Verheug u op een efficiëntere en gestroomlijnde computerervaring. Zoals altijd houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, dus houd ons in de gaten!

In de tussentijd is het een goed idee om uw computer voor te bereiden zodat deze voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 12. Dit zorgt voor een soepele en probleemloze upgrade wanneer de tijd daar is. Met de geruchten over nieuwe functies en prestatieverbeteringen zou Windows 12 het volgende grote ding in de wereld van besturingssystemen kunnen zijn.

We kunnen niet wachten om te zien wat Microsoft voor ons in petto heeft met deze opwindende nieuwe release.

Nog één ding

We zijn blij dat je dit artikel hebt gelezen. :) Bedankt voor het lezen.

Als je even tijd hebt, deel dit artikel dan op je socials; iemand anders kan er ook baat bij hebben.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en lees als eerste onze toekomstige artikelen, recensies en blogposts rechtstreeks vanuit uw inbox. We bieden ook aanbiedingen, promoties en updates over onze producten en delen deze via e-mail. Je zult er geen één missen.

Gerelateerde artikelen

» Microsoft Windows 11 Review: het is tijd om nu te upgraden» Gebruikt Windows 11 meer RAM dan Windows 10? Hier is het antwoord» Einde levensduur van Windows 10: wanneer eindigt de ondersteuning voor Windows 10?

Windows 12: releasedatum, functies en alles wat we weten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6560

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.