De controle over jouw geld terug na de dure zomer - One Broke Girl (2024)

Home » De controle over jouw geld terug na de dure zomer

Leave a Comment

De zomer is vaak een seizoen vol plezier, avontuur en ontspanning. Lange dagen op het strand, verre reizen, barbecues en buitenevenementen kunnen echter een flinke smak geld kosten en vaak is er van een budget dan niet veel meer te bekken.Na maanden van genieten, wordt het tijd om de controle over je geld weer terug te krijgen na de dure zomermaanden. Gelukkig biedt september een frisse start en een kans om weer grip te krijgen op je financiën.

De controle over jouw geld terug na de dure zomer - One Broke Girl (1)

In dit artikel...

  • Terug naar de basis: meer overzicht
  • Budget Bundel
  • Reset je financiën: doe een no spend maand
  • Profiteer van september aanbiedingen
  • Leer vooruit te plannen
  • Fix jouw financiën
  • De controle over jouw geld terug na de dure zomer

Terug naar de basis: meer overzicht

Om de controle over je geld terug te krijgen, is het belangrijk om terug naar de basis te gaan en om een duidelijk overzicht te hebben van je financiële situatie. Neem even de tijd om al je inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Dit helpt je om te begrijpen waar je geld naartoe gaat en waar mogelijk ruimte is om te besparen. Het is vaak verbazingwekkend hoe kleine, dagelijkse uitgaven uiteindelijk een grote invloed kunnen hebben op je financiële stabiliteit. Om een goed inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven kun je gebruik maken van onze handige budget bundel.

De controle over jouw geld terug na de dure zomer - One Broke Girl (2)

Budget Bundel

Ben je helemaal enthousiast geworden over alle beschikbare Budget Printables in de Shop en wil je ze allemaal? Je kunt ze in één keer allemaal aanschaffen met 25% extra korting op het totaalbedrag en bent zo in één keer klaar voor jouw budget reis.

Deze bundel bevat de volgende printables: Budget per Periode, Uitgaven Tracker (Kasboek), Variabele Uitgaven Tracker, Netto Waarde Berekenen en Uitgaven Overzicht.

Bevat: Meerdere PDF bestanden van 1 A4 om thuis te printen, zo vaak je wilt.

10,00 incl. BTW

Winkel nu

Reset je financiën: doe een no spend maand

Een no spend maand kan een hele goede manier zijn om je financiën een reset te geven na een dure zomer. Kies een maand, bijvoorbeeld september, om jezelf uit te dagen om alleen geld uit te geven aan noodzakelijke dingen, zoals rekeningen en boodschappen. Een no spend maand helpt niet alleen om je bewust te worden van je uitgavenpatroon, maar het kan je ook leren om creatiever om te gaan met wat je al hebt.

Profiteer van september aanbiedingen

September is een topmaand voor koopjes en aanbiedingen. Winkels en webshops bieden vaak kortingen aan op items zoals kleding, elektronica en huishoudelijke artikelen. Dit is het perfecte moment om die grote aankopen te doen die je misschien hebt uitgesteld. Maar ben wel selectief en laat je niet verleiden tot impulsaankopen. Houd je budget altijd in je achterhoofd en koop alleen dat wat je echt nodig hebt.

Leer vooruit te plannen

Een van de belangrijkste lessen die je kunt leren om de controle over je geld te behouden, is vooruit te plannen. Maak een financieel plan voor de toekomstige maanden, inclusief de volgende zomer. Als je weet dat de zomermaanden duurder kunnen zijn, kun je een speciaal spaardoel instellen om je voor te bereiden. Dit voorkomt financiële stress en zorgt ervoor dat je van de zomer kunt genieten, zonder je zorgen te maken over de financiële gevolgen daarvan.

Fix jouw financiën

Als je merkt dat je na de zomer moeite hebt om weer financiële stabiliteit te vinden, denk er dan eens over na om deel te nemen aan de laatste ronde van “Fix Jouw Financiën”. Deze cursus biedt waardevolle tips en ondersteuning om je te helpen een budget op te stellen dat voor jou werkt, te leren besparen op boodschappen en andere uitgaven, en zelfs advies te krijgen over het onderhandelen over salarissen en contracten.

De controle over jouw geld terug na de dure zomer

De overgang van de zomer naar de herfst biedt een mooie kans voor een nieuwe start op financieel gebied. Door een duidelijk inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven, jezelf uit te, te profiteren van goede aanbiedingen in het najaar en mogelijk deel te nemen aan een programma zoals “Fix Jouw Financiën”, kun je echt weer de controle over je geld terug krijgen.

Financieel gezond zijn is geen eenmalige actie, maar vraagt eigenlijk een voortdurende inspanning. Dat je deze inspanning af en toe even loslaat, zoals bijvoorbeeld in de zomermaanden, is helemaal geen probleem, zolang je daarna je schouders er maar even onder zet om je financiën weer op de rit te krijgen.

Over Lydia

De controle over jouw geld terug na de dure zomer - One Broke Girl (3)

Lydia

Lydia is makelaar en moeder van twee jonge kinderen. Daarnaast belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële onafhankelijkheid. Haar interesse in geld zit heel diep, en ze deelt haar kennis graag met anderen.

Disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk...

Dure zonnebloemolie: waarmee kun je het vervangen?Jouw budget maken in een handomdraaiMaak jouw Feestdagen Budget en geniet van een heerlijke DecembermaandWat is jouw ‘Waarom’? Vind jouw levensdoel in 4 stappen.

Reader Interactions

Geef een reactie

De controle over jouw geld terug na de dure zomer - One Broke Girl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5627

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.